Lajiesittely: Rally-toko

Rally-toko on laji, joka on kehitetty ajatellen tavallisia koiranomistajia. Rally-tokoon on yhdistetty tokoa, agilityä ja koiratanssia. Rally-tokossa tärkeintä on koiran ja omistajan iloinen yhteistyö ja siihen panostetaan niin koulutusvaiheessa kuin kisoissakin. Koiraa saa ohjata käsimerkein ja kannustaa suullisesti suoritustenkin aikana.

Rally-tokossa rata rakentuu numeroiduista tehtäväkylteistä, jotka koirakon tulee suorittaa ohjeen mukaisesti niille saavuttaessa. Koirakko etenee kylttien välillä perusseuraamisessa. Kylttien tehtävät ovat esimerkiksi erilaisia käännöksiä ja suunnanvaihdoksia, pyörähdyksiä, peruuttamista, erilaisia asentoja ja vauhdinmuutoksia. Korkeammissa luokissa radalla voi olla myös esimerkiksi hyppy tai putki sekä esimerkiksi nami- tai leluhoukutus.

Kylttejä radalla on 10 - 20 kpl 3 - 5 metrin välein. Rally-tokossa on neljä erilaista luokkaa: alokas-, avoin-, voittaja- ja mestariluokka. Alokasluokka suoritetaan koira kytkettynä, muut ilman talutinta. Seuraavaan luokkaan siirtymiseksi vaaditaan 70 pisteen hyväksytty suoritus maksimipistemäärän ollessa 100.

Rally-toko on mukava harrastus, joka sopii kaikille! Se on loistavaa aktivointia koirallesi ja temppujen opettamisen lisäksi se on erinomainen tapa kehittää yhteistyötä ja kontaktia koirasi kanssa!

(Fanni kouluttaa rally-tokoa Pohjanmaan Seropit ry:n kursseilla)

Linkkejä:
Rally-Tokoyhdistys ry
Säännöt ja kyltit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti